IT freelancer worden

Freelancer worden? Dit moet je weten

Steeds meer IT professionals overwegen om te beginnen als freelancer. Er komt veel kijken bij het zelfstandig ondernemerschap, maar met IT Werkers als partner, begin je met een vliegende start!

Freelance-starters-check
Vaste relatiemanager
Relevante opdrachten
Wij werken voor IT freelancers. Dit doen we door de zzp'er te ontlasten op het gebied van administratie en het vinden van relevante IT opdrachten.
IT opdrachten voor freelancers bij Microsoft. Je vindt meer dan 230+ openstaande opdrachten bij IT Werkers.IT opdrachten bij Rabobank vind je bij IT Werkers. Opdrachten voor freelancers.IT opdrachten voor freelancers bij IBM. Je vindt meer dan 230+ openstaande opdrachten bij IT Werkers.IT opdrachten voor freelancers bij Vattenfall. Je vindt meer dan 230+ openstaande opdrachten bij IT Werkers.IT opdrachten bij ABN AMRO vind je bij IT Werkers. Opdrachten voor freelancers.IT opdrachten bij KPN vind je bij IT Werkers. Opdrachten voor freelancers.

In 7 stappen beginnen als IT freelancer

Het stappenplan om goed te beginnen als zzp'er.
1

Specialiseer je in je vakgebied 🏆

Specialiseer je in een of meerdere expertise(s), zoals JavaScript, Low Code, Python of C++. Zo waarborgen we de kwaliteit richting de opdrachtgevers.

2

We leren elkaar beter kennen

Meld je gratis en vrijblijvend aan en maak kennis met jouw accountmanager bij IT Werkers. We checken samen of je profiel aansluit bij de opdrachten.

3

Registratie als freelancer afronden 🎉

We zorgen dat de administratie klopt. We hebben dan ook je gegevens en documenten, zoals je btw-nummer en KvK-uittreksel, nodig.

4

Selecteer je eerste opdracht

We sturen je passende opdrachten toe. Voel je een match? Reageer dan eenvoudig via je account of stuur ons een appje. 💬

5

Afstemmen van de voorwaarden

We zorgen dat je administratie klopt vanaf dag 1 (thank us later). Afspraken leggen we helder vast. Ondertekenen gaat eenvoudig online.

6

Maak kennis met de opdrachtgever

Wij zijn overtuigd van je talent. Nu de opdrachtgever nog. Laat zien waarom de opdracht bij je past. Is het een match? 🧩

7

Imponeer de opdrachtgever met je skills 🏆

Laat zien waar je goed in bent. Administreren en factureren doe je met enkele muisklikken. Je factuur is binnen 5 dagen betaald!

Vertel me meer

Beginnen als IT freelancer

Beginnen als freelancer, in detail

Wil je beginnen als IT freelancer? Het zelfstandig ondernemerschap is een grote stap. We hebben een aantal stappen voor je beschreven. Door deze stappen te volgen, maak je een vliegende start als zzp'er.

1. Wat ga ik doen?

Allereerst is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je wilt doen als IT freelancer. Welke expertise(s) wil je aanbieden?

Ook is het belangrijk om je vaardigheden en opgedane werkervaring in kaart te brengen. Bouw een portfolio op van projecten waaraan je hebt deelgenomen, om te bepalen welke soort IT-opdrachten je wilt aannemen.

2. De juridische basis

Vervolgens is het belangrijk om het fundament van je bedrijf op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven bij de KvK en het afsluiten van beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Daarnaast ben je als zzp'er verplicht je administratie bij te houden. Houd vanaf het begin bij welke uitgaves je doet voor je onderneming. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van visitekaartjes, de inschrijfkosten van de KvK en de kosten van je zakelijke rekening. Deze betalingen (ook wel mutaties) neem je op in je administratie en verwerk je bij het doen van je belastingaangifte.

3. Relevante opdrachten vinden

Daarna is het tijd om je diensten aan te bieden. Veel IT freelancers melden zich aan bij een bemiddelaar, zoals IT Werkers. Het aanmelden als IT freelancer is gratis. Deel je skills en ervaring, door je profiel te updaten en ontvang relevante opdrachten.

4. Gewild blijven voor opdrachtgevers

Tot slot is het belangrijk om je skills en kennis up-to-date te houden door bijvoorbeeld trainingen te volgen en deel te nemen aan seminars. Zo blijf je competitief en kun je de beste diensten aanbieden aan je opdrachtgevers.

Begin vandaag nog. Creëer eenvoudig en kosteloos jouw account bij IT Werkers en ontdek of je al klaar bent om te beginnen als freelancer!

Verder lezen...
84 % sneller uitbetaald dan gemiddeld
81 % sneller verbonden aan een opdrachtgever
93 % tevredenheid over onze services
Meer over IT Werkers

Expert in het matchen van deze expertises 🏆

Het team van IT Werkers ondersteunt IT zzp'ers met het vinden van opdrachten. Het team is 24/7 beschikbaar.

Vragen over beginnen als freelancer? We zijn er voor je!

Bespreek je vragen en ontdek jouw mogelijkheden tijdens een call met een van onze accountmanagers.
Aanmelding is succesvol ontvangen.
Goed bezig! We bellen je binnen 24 uur.

Neem een vliegende start: creëer alvast jouw gratis account!
Account creëeren
Probeer het alsjeblieft opnieuw.
100+ freelancers gingen je voor
Kan ik je helpen? 💬