Upgrade je IT-carrière. Kies voor gemak

Werken als IT freelancer is het mooiste wat er is. Je bepaalt helemaal zelf hoe en wanneer je werkt. Bij IT Werkers bieden we je die vrijheid. Meld je aan en sta je in contact met opdrachtgevers en vind je de beste projecten!

Betalingstermijn: 1 week
Eigen accountmanager
Relevante opdrachten
IT Werkers bemiddelt tussen IT zzp'ers en opdrachtgevers. Door het inhuurproces te coördineren vergemakkelijken we het werk van IT freelancers en ontzorgen we de wervingslasten voor werkgevers.
IT opdrachten voor freelancers bij Microsoft. Je vindt meer dan 230+ openstaande opdrachten bij IT Werkers.IT opdrachten bij Rabobank vind je bij IT Werkers. Opdrachten voor freelancers.IT opdrachten voor freelancers bij IBM. Je vindt meer dan 230+ openstaande opdrachten bij IT Werkers.IT opdrachten voor freelancers bij Vattenfall. Je vindt meer dan 230+ openstaande opdrachten bij IT Werkers.IT opdrachten bij ABN AMRO vind je bij IT Werkers. Opdrachten voor freelancers.IT opdrachten bij KPN vind je bij IT Werkers. Opdrachten voor freelancers.

Ontdek de nieuwste IT-opdrachten

Bekijk direct alle IT-opdrachten.
Alle opdrachten bekijken

6 redenen om te kiezen voor IT Werkers

100+ IT zzp'ers zijn actief bij IT Werkers. IT opdrachten die passen bij de professional.

Door IT'ers, voor IT'ers

We weten exact hoe IT'ers werken, omdat we zelf IT'ers zijn. Bij ons ben je geen nummer, maar een partner. We weten wat je kan en bieden je opdrachten die ècht bij je passen. Wel zo fijn.

IT Werkers is streeft naar de beste match tussen IT zzp'ers en opdrachtgevers. Als bemiddelaar zijn we 24/7 bereikbaar om direct te kunnen handelen voor onze freelancers.

Ondersteuning van A tot Z

Jij levert goed werk en wij zorgen dat alles daaromheen goed verloopt. We ondersteunen bij administratieve zaken en zorgen voor een sterke, compliance samenwerking.

Bouwwerker bemiddelt tussen zzp'ers en opdrachtgevers in de bouw. Door onze onovertroffen service, ontzorgen we de bouw.

Je eigen accountmanager

Maak kennis met je eigen accountmanager bij IT Werkers. Wij kennen jou en jij kent ons. Dat is de basis van een goede samenwerking. Zo kunnen we opdrachten selecteren die ècht bij je passen!

IT en ICT opdrachten vind je bij bemiddelingsbureau IT Werkers.

IT is onze markt en specialiteit

Doordat we ons enkel op IT focussen, kennen we opdrachtgevers, freelancers en de wensen door en door. Zo kunnen we altijd de perfecte match maken tussen freelancers en opdrachtgevers.

Bepaal je eigen werkdagen als IT freelancer bij IT Werkers.

Bepaal als freelancer alles zelf

Als freelancer bepaal je zelf je tarief, hoe waar, wanneer en hoeveel je werkt. Deel je wensen en onze accountmanager stelt je voor aan de opdrachtgevers! Heb je vragen? We staan altijd voor je klaar!

Kennis van wet- en regelgeving

Belastingzaken, administratie, regelgeving en ondernemerschap. Als zzp'er wordt er veel van je verwacht. Gelukkig houden wij je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen!

Dat wil ik ook!

Ontdek de meest gevraagde expertises en opdrachten 🚀

We maken het je makkelijk. We zijn er voor IT freelancers.

Bepaal je eigen werkrooster

Ontvang interessante IT-opdrachten via WhatsApp. Bepaal zelf welke opdracht je aanneemt.

Bepaal je eigen tarief

Vind de beste IT-opdrachten binnen je expertise. Je bepaalt zelf je tarief en draagt géén commissie af!

Geen gedoe met je administratie

We ondersteunen je als IT freelancer. Zo weet je zeker dat je facturen en overeenkomsten kloppen en je voldoet aan de Wet DBA.

Ook aansluiten als freelancer!
Wij werken voor IT freelancers. Dit doen we door de zzp'er te ontlasten op het gebied van administratie en het vinden van relevante IT opdrachten.

De voordelen voor it freelancers

Dit doen we voor onz IT'er

We streven naar partnerships zonder einddatum ♾️. Door persoonlijk betrokken te zijn bij IT freelancers, de opdrachten en onze opdrachtgevers kunnen we onze services continu verbeteren. Onze tevredenheidsscore van 93% laat zien dat onze werkwijze succesvol is voor IT freelancers en opdrachtgevers.

Korte betalingstermijn voor freelancers: binnen 5 werkdagen

Als zzp'er wil niet lang wachten op de betaling van je facturen. IT-opdrachtgevers hanteren vaak een betalingstermijn van 30 dagen. Grote opdrachtgevers hanteren regelmatig zelf uitbetalingstermijnen van 60 of 90 dagen. Wij begrijpen dat dat onwenselijk is voor jou als freelancer en zorgen dat aangesloten IT freelancers snel betaald worden.

Bij IT Werkers zorgen we dat jouw factuur binnen 5 werkdagen betaald is. Zo hoef je nooit lang te wachten op je geld. Wel zo fijn.

Interim IT-opdrachten

Ben je op zoek naar een interim IT-opdracht? Dan zit je bij ons goed. IT Werkers biedt freelancers interim IT-opdrachten voor verschillende expertises. Als interim IT'er kun je aan de slag bij grote opdrachtgevers, zoals KLM, ABN AMRO, Rabobank, BAM en meer!

We bieden interim IT-opdrachten voor developers en engineers in diverse IT-expertises. Daarnaast bieden we opdrachten voor coördinerende functies, zoals IT projectmanagers en IT directors.

Ontdek direct onze interim IT-opdrachten of ontdek eerst de voordelen van IT Werkers voor interim IT'ers.

Remote freelance IT opdrachten

Als freelancer ben je vrij om zelf te kiezen waar, wanneer, hoe en hoeveel je werkt. Of dat nu vanuit huis of je strandbed in Thailand is, wij bieden je de mogelijkheid om optimaal te profiteren van je vrijheid! 🤩

Bij IT Werkers vinden dat remote werken het uitgangspunt moet worden. Heb je vragen of wil je even bijpraten met je accountmanager, een call is zo geregeld! Dat is het voordeel van remote werken.

Ontdek direct de beste remote IT opdrachten en maak kennis met IT Werkers!

Parttime freelance ICT opdrachten

Eén op de twee tot drie werkenden werkt parttime in Nederland. Dit is vaak om uiteenlopende redenen. Als parttime IT freelancer werk je minder dan 40 uur per week, maar kun je meer tijd en aandacht besteden aan bijvoorbeeld je familie of hobby.

Ben je als IT freelancer op zoek naar parttime ICT opdrachten? Meld je aan of bekijk direct de openstaande opdrachten.

Bepalen van je uurtarief als ICT freelancer

Het is moeilijk om een gemiddeld uurtarief voor ICT freelancers te geven, omdat dit sterk varieert. Het uurtarief wordt onder andere gebasseerd op: het type werk dat wordt verricht, de ervaring en skills van de freelancer en de complexiteit van de opdracht.

Bovendien kan het uurtarief van een ICT freelancer beïnvloed worden door de specifieke eisen van een project, zoals het aantal uur dat nodig is om het te voltooien, de deadline voor het project of het aantal dagen dat op kantoor of remote gewerkt wordt.

Houdt als IT freelancer dus rekening met de bovenstaande factoren bij het bepalen van je uurtarief.

Welke soorten werkzaamheden zijn er binnen de IT-sector?

Er zijn talloze soorten werkzaamheden voor IT freelancers, afhankelijk van het type organisatie waarvoor je werkt en de specifieke functie die je vervult. Veelvoorkomende werkzaamheden voor IT freelancers zijn onder andere:

 • Het ontwikkelen en onderhouden van software en apps;
 • Het ontwerpen en implementeren van IT-systemen en IT-infrastructuren;
 • Het oplossen van technische problemen en het bieden van technische ondersteuning;
 • Het beheren en onderhouden van computer- en netwerksystemen;
 • Het ontwikkelen en implementeren van cybersecurity-maatregelen;
 • Het analyseren en optimaliseren van IT-processen en -workflows;
 • Het beheren en onderhouden van databanken en andere grote hoeveelheden data;
 • Het ontwikkelen en implementeren van cloud-based IT-oplossingen; en
 • Het beheren en onderhouden van mobiele devices en draagbare technologie.

Werkzaamheden van een freelance low-code developer?

Als freelance low-code developer ontwikkel je software en IT-systemen met behulp van low-code ontwikkelplatformen, zoals Mendix en Outsystems.

Als freelance low-code developer houd je je bezig met het ontwerpen van software op een low-code platform, door middel van het plaatsen en wijzigen van drag-and-drop elementen.

Door software te bouwen met behulp van low-code platformen, zijn bewerkingen meestal direct visueel zichtbaar. Het is dan ook belangrijk dat je als low-code developer kennis hebt van de user interface-principes (UI).

Het gebruik van low-code oplossingen wordt door veel organisaties met open armen onthaald. Low-code software en systemen zijn namelijk begrijpelijker voor niet-ontwikkelaars dan complexe programmeertalen.

Een freelance low-code developer kan werken in verschillende sectoren en voor verschillende soorten organisaties, afhankelijk van zijn of haar vaardigheden en ervaring.

Werkzaamheden van een freelance .Net developer

Als freelance .Net developer ontwikkel je software en IT-systemen met behulp van het door Microsoft ontwikkelde .Net framework.

Het door Java geïnspireerde .Net framework bestaat een brede verzameling van voorgecodeerde technieken die kunnen worden toegepast bij het ontwikkelen en onderhouden van software, webapplicaties, mobiele apps, videogames en meer.

Een freelance .Net developer kan werkt met diverse programmeertalen en frameworks die gericht zijn op het .Net framework, zoals C#, Visual Basic, F#, ASP.NET, C++.NET, Delphi.NET

Een freelance .Net developer kan werken voor verschillende soorten organisaties, afhankelijk van zijn of haar vaardigheden en skills, en kan betrokken zijn bij het ontwikkelen van allerlei soorten software en systemen.

Werkzaamheden van een freelance QA-engineer

Als freelance QA-engineer (Quality Assurance Engineer) houd je je bezig met het testen van software en andere systemen. Dit doe je om te toetsen of de software werkt zoals verwacht en of het voldoet aan de opgestelde kwaliteitseisen.

Als freelance QA-engineer werk je meestal op opdrachtbasis voor verschillende opdrachtgevers. Het type software of IT-systeem dat je test kan zeer uiteenlopen per opdracht.

Je werkt als freelance QA-engineer nauw samen andere betrokken teams, zoals ontwikkelaars en IT-projectmanagers. De samenwerking zorgt voor een efficiëntere en snellere oplevering van de software of het IT-systeem aan de opdrachtgever.

Verder lezen...
84 % sneller uitbetaald dan gemiddeld
81 % sneller verbonden aan een opdrachtgever
93 % tevredenheid over onze services
Meer over IT Werkers

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden als freelancer bij IT Werkers?

We verwelkomen je graag als freelancer bij IT Werkers! Aanmelden kan eenvoudig door op de blauwe button hieronder te klikken.

We nemen binnen 24 uur contact met je op om elkaar beter te leren kennen.

Aansluiten als freelancer

Voor welke expertises biedt IT Werkers opdrachten aan?

We bieden opdrachten voor uiteenlopende IT / ICT expertises. We bieden onder andere opdrachten aan voor de onderstaande expertises:

 • C#;
 • Java;
 • Low-code (Mendix en OutSystems);
 • Software testing en QA;
 • .Net;

Staat jouw expertise hier nog niet bij? Neem dan contact met ons op. Met meer dan 100+ opdrachtgevers in Nederland, vinden we altijd een interessante opdrachtgever die bij je past. Meestal al binnen enkele dagen!

Aansluiten als freelancer

Hoe krijg ik opdrachten die aansluiten bij mijn expertise en wensen?

Je kent accountmanager binnen IT Werkers persoonlijk. Door de persoonlijke band, weten we wat bij je past.

Daarnaast kun je zelf je voorkeuren instellen in Mijn ITW. Je vertelt ons dan onder andere in welke omgeving je wilt werken, wat je expertise is en wat je wensen zijn.

Interessante opdrachten delen we met je via WhatsApp. Simpel en snel. Je kunt de opdracht inzien, accepteren of toch nog even wachten.

Wil je iets wijzigen, bijvoorbeeld je het vergroten van je werkomgeving, dan kun je dit eenvoudig via WhatsApp doorgeven.

Aansluiten als freelancer

Wat is het verdienmodel van IT Werkers?

Transparantie. Daar houden we van. IT Werkers is er vóór en dóór IT professionals. We dus als geen ander dat een transparant proces erg belangrijk is.

We gaan op zoek naar de beste match tussen IT-talent en opdrachtgevers. Volledig kosteloos. Zodra we een match gemaakt hebben, onderhandelen we de beste voorwaarden voor de freelancer.

We werken niet met ondoorzichtige marges. Wij zorgen voor een goed uurtarief en hanteren een percentage van 12% over het eerste jaar en 10% voor de daaropvolgende jaren.

Aansluiten als freelancer

Hoe werkt het versnelde betalingsproces (betaling binnen 1 week)?

We weten als geen anders dat wachten op je geld vervelend kan zijn. Daarom biedt IT Werkers een versneld betalingsproces: we zorgen ervoor dat je facturen binnen 1 week worden voldaan. Zo hoef je nooit lang op je geld te wachten! 🎉

Aansluiten als freelancer
Het team van IT Werkers ondersteunt IT zzp'ers met het vinden van opdrachten. Het team is 24/7 beschikbaar.

Ontdek de voordelen voor jou als IT freelancer!

Maak kennis met jouw accountmanager bij IT Werkers. Door elkaar beter te leren kennen, kunnen we samen groeien. Sluit je aan als freelancer en groei mee!
Plan mijn kennismaking
128 opdrachten beschikbaar
Kan ik je helpen? 💬